Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Pecorino di Fossa di Sogliano DOP - 1,3Kg

€ 40,20 (exclusief btw 9%)
Op voorraad - Levertijd 14
Omschrijving
Fossa di Sogliano DOP-kaas

Een zeldzame, oude, unieke kaas.

 

De echte en gewaardeerde 'Formaggio di Fossa di Sogliano DOP' is afkomstig van de oude methode van rijping in tuff-grotten in de valleien van de Alto Montefeltro en de Malatesta-gebieden.

De kaas wordt minimaal 60 dagen gerijpt en de kazen worden dan ingesloten in jute zakken en tot rijpheid gebracht in de oude middeleeuwse putten van Sogliano al Rubicone, gedurende een periode van ongeveer drie maanden.

De Fossa

ondergrondse grotten gegraven in de tufsteen, zijn bedekt met stro, terwijl houten planken op de bodem zijn geplaatst om de kaas te isoleren van het vet dat druipt tijdens de gisting en zijn hermetisch afgesloten.

De putten worden vervolgens gevuld met jute zakken met elk 6/7 kazen, zonder lege ruimtes achter te laten. Op deze manier worden bepaalde condities van vochtigheid, afwezigheid van zuurstof en unieke temperatuur gecreëerd, voor een hergisting van de kaas die zal resulteren in een karakteristieke en onnavolgbare geur en smaak, een pittige smaak en een onmiskenbaar aroma.

Deze kaas wordt gemaakt van schapenmelk 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook