Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Pecorino stagionato in Foglie di Noce - 0,4kg

€ 7,45 (exclusief btw 9%)
Op voorraad - Levertijd 14
Omschrijving

Pecorino "Stagionato Foglie Noci" van Caseificio Val d'Apsa wordt uitsluitend geproduceerd met compacte en witte schapenmelk, met een licht kruidige smaak en gearomatiseerd met het typische aroma van walnoten.

De productie van dit type kaas begint in de lente, tijdens de maanden april en mei, wanneer de kudden terugkeren in de velden om te grazen.

De nieuwe bloei van gras straalt in feite geuren en essenties uit die typerend zijn voor het nieuwe seizoen en die ook zullen worden aangetroffen in de melk van dieren met een bepaald aroma en parfum.

Na een eerste rijping van ongeveer twee maanden en een zorgvuldige selectie, worden de vormen van verse kaas zonder enige oppervlaktebehandeling gedurende nog eens 60 dagen tussen lagen van vers geoogste walnootbladeren gerijpt, hetgeen dankzij de fermentatieve en enzymatische processen aldus gereactiveerd, geven ze de kaas een unieke smaak en aroma.

Het wordt in het algemeen op kamertemperatuur geserveerd nadat het van de bladeren is gereinigd. Aanbevolen eenvoudig geraspte smaak bepaalde eerste gangen, maar onze Mixed Cheese "Stagionato Foglie Noci" wordt ook gebruikt als aperitief of met andere kazen om talrijke vleesgerechten te begeleiden, of op zichzelf met goed zelfgebakken brood.

Ook uitstekend met acaciahoning voor kleine snacks, misschien in combinatie met gedroogde worsten of lokale salami.

Deze kaas is gemaakt van koe- en schapenmelk en ook leverbaar in 0,4 kg 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook